Zamjenici gradonačelnika zajedno s roditeljima korisnika obišli novi prostor Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka

285
novi prostor Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje

Zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski obišli su s roditeljima korisnika novi prostor Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka na adresi Ante Pilepića 1A na Zametu gdje su u tijeku građevinski radovi kojima će se prostor u potpunosti prilagoditi potrebama korisnika Centra.

Područni odjel Centra za odgoj i obrazovanje do sada je bio smješten na Baredicama, a uređenjem ovog prostora stvorit će adekvatniji i veći prostor za boravak i rad s djecom s intelektualnim i motoričkim poteškoćama, korisnicima Centra.

Prema riječima ravnateljice Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Ivone Šabarić Rubeša, u novi prostor površine 233 m² učenicima i djelatnicima Centra na raspolaganju će biti dvije učionice, senzorna soba, ambulanta, soba za fizikalnu terapiju, pomoćna kuhinja, dva prilagođena wc-a za korisnike i dva za osoblje, garderobni prostor, ulazni prostor, spremište i radionički prostor. „Prostor će u potpunosti biti opremljen novim namještajem, didaktičkim pomagalima i specijaliziranom opremom potrebnom za izvođenje odgojno-obrazovnog procesa za naše korisnike“, rekla je Šabarić Rubeša.

Susret s roditeljima korisnika organiziran je kako bi ih se upoznalo sa stanjem i tijekom izvedbe radova prostora u kojem će boraviti njihova djeca

Kako je istaknula zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, upravo su roditelji iskazali želju za uređenjem ovog konkretnog prostora koji će bolje nego dosadašnji prostor odgovarati i veličinom i sadržajima koji će biti unutra, ali i cestovnim pristupom budući da je ulaz lako dostupan automobilom ili kombijem. „Stalo nam je do dobrobiti djece i mladih, korisnika Centra i želimo da oni kao i njihovi roditelji imaju najbolje moguće uvjete za rad koje im mi kao Grad Rijeka možemo osigurati. Bitno nam je da prostor bude funkcionalan i kvalitetan kako bi se zadovoljile sve njihove potrebe. Upravo iz tog razloga smo pozvali roditelje u obilazak, da zajedno pogledamo napredak radova i da oni kažu svoje mišljenje i vjerujem da su zadovoljni viđenim i planiranim, jer zaista želimo njihovoj djeci omogućiti najkvalitetnije uvjete rada i razvoja u odgojno-obrazovnom procesu“, rekla je Krpan.

Zamjenik Palčevski dodao je kako je prostor osmišljen prema najvišim standardima kako bi se zadovoljile potrebe korisnika. „Željeli smo da djeca i mladi koji će ovdje boraviti imaju najbolje moguće uvjete. Od kada su radovi započeli, putem smo neke zamisli i mijenjali, kada smo vidjeli gdje i što konkretno možemo napraviti još bolje i vjerujem da kada prostor bude gotov da će biti zadovoljni svi, i korisnici i roditelji i djelatnici Centra“, rekao je Palčevski.

novi prostor Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje

Što se tiče izvedbe radova u prostoru, kako je objasnio Marko Čule, upravitelj Zanatske zadruge Gradin koja izvodi građevinske radove završena je prva faza, što znači da su gotovi svi vodovodni, strojarski i elektro radovi kao i radovi na instalacijama. „Sada nam preostaju montažni radovi, ugradnja podnog grijanja koja je u tijeku čime će biti pokriveno oko 75% prostora, nivelacija poda i stavljanje keramike kao i dovršavanje detalja na staklenoj stijeni i fina montaža sanitarne i elektro opreme i na kraju bojenje zidova“, objasnio je Čule i dodao kako očekuje da će građevinski dio posla biti dovršen do kraja veljače.

Nakon završetka građevinskih uslijedit će unutarnje uređenje i opremanje prostora

Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka jedina je ustanova na području Primorsko-goranske županije u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladeži s intelektualnim teškoćama i drugim utjecajnijim teškoćama u razvoju, po posebnom nastavnom planu i programu. Do završetka uređenja novog prostora polaznici Područnog odjela nastavu pohađaju u glavnoj zgradi Centra za odgoj i obrazovanje na Belvederu.

Valja spomenuti i kako je u dosadašnjem prostoru Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka na Baredicama otvoren dječji vrtić Baredice kojeg pohađa dvadesetero djece raspoređenih u dvije jasličke skupine.

L.B.

Komentari

Close