Zalijepili ste obavijest o nestanku ljubimca? Možete biti kažnjeni i s nekoliko tisuća kuna

72

Praksa vlasnika nestalih kućnih ljubimaca većinom je ista. Često se razmišlja kako obavijestiti javnost o nestanku, a savršen način osim objava na društvenim mrežama svakako je distribucija i lijepljenje obavijesti na javnim mjestima u okolici mjesta gdje je ljubimac nestao. Međutim, trebali bi sljedeći put dobro razmisliti jer biste za takav postupak obavještavanja na javnim mjestima mogli dobiti i do nekoliko tisuća kuna kazne.

Nakon što je sedmogodišnja sijamska mačka nestala jednoj Osječanki, ona je odlučila svoju okolicu obavijestiti o nestanku ponudivši nagradu ono tko ju uspije pronaći i vratiti vlasnici. Nedugo potom majka vlasnice mačke primila je nimalo ugodan poziv komunalnog redara, piše Glas Slavonije.

– Rekao joj je da imamo dva sata da skinemo obavijesti, jer ćemo inače za svaku platiti 1000 kuna. Moram priznati da je plakata bilo puno i uglavnom smo ih lijepili na autobusnim postajama, odnosno na mjestima veće frekvencije, na stupove i sl. Vidjela sam puno oglasa zalijepljenih na takvim mjestima pa nisam pomislila da ne smijem i ja oglasiti nestanak mačke. Čim smo upozoreni, skinuli smo ih sve – ispričala je Vesić, čija je objava na Facebook stranici vrlo brzo podijeljena, uz negodovanje ljubitelja životinja, no sugovornica Glasa Slavonije kaže kako je sve otišlo u krivom smjeru, jer, kako kaže, želi poštovati zakonske propise, ali nije smatrala da će njezin oglas uz brojne druge biti problem.

Priznajemo, ni mi nismo znali kako se za ovakvo ponašanje može kazneno odgovarati, zato savjetujemo da prije bilo kakvog postupanja provjerite zakon koji vrijedi u području u kojem planirate postupati koristeći javne površine.

Komentari