Zahladnjenje pred vratima, idući tjedan hladan i sunčan

150
zima

Nakon nekoliko dana nešto viših temperatura zraka, od nedjelje će zima ponovno pokazati zube.

Već u subotu zapuhala je umjerena i jaka bura, na Kvarneru ponegdje s olujnim udarima, a nedugo zatim stiže i pad temperature zraka. U početku može biti jakog sjeverca s olujnim udarima diljem regije.

Zbog udara vjetra, DHMZ je putem Meteoalarma izdao narančasto upozorenje za more zapadne Istre i crveno za Velebitski kanal.

Od nedjelje koja će još uvijek biti poprilično vjetrovita očekuje nas hladno i pretežno sunčano vrijeme, a takvo stanje pratit će nas cijeli idući tjedan, a možda i dulje.

Jutra će biti vrlo hladna uz temperature zraka po kotlinama unutrašnjosti Istre blizu -10 °C. Umjerenog mraza bit će i uz samo more. Nakon vjetrovitog početka promjene vremena, idućih dana puhat će većinom slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak.

Sinoptička situacija u Europi jamči nam nastavak stabilnog vremena bez oborina i ciklona, možemo slobodno reći “do daljnjega”. Također, zaobići će nas i temperaturni ekstremi, a takvo stanje meteorološke “monotonije” moglo bi potrajati tjednima, donosi IstraMet.

Komentari