Zagreb će od rujna biti povezan sa Seoulom izravnim letovima najvećeg zrakoplovnog prijevoznika iz Južne Koreje Korean Air-om, izvijestili su u srijedu iz Međunarodne zračne luke Zagreb (MZLZ), koncesionara zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman. Korean Air će izravnim letovima povezivati Zagreb i Seoul tri put tjedno do kraja ljetnog reda letenja, dok će od zimskog reda letenja linija u povratku ići preko Zuericha (Seoul-Zagreb-Zuerich-Seoul). U rujnu i listopadu Korean Air će na toj liniji letjeti zrakoplovom Airbus A330-200, dok će od zimskog reda letenja letjeti zrakoplovom Boeing 787-9 – Dreamliner.
Iz MZLZ-a ističu da je to treća cjelogodišnja linija iz Zagreba prema Aziji, uz letove Emiratesa za Dubai te Qatar Airwaysa za Dohu.

“Linija Seoul-Zagreb dolazi u vrijeme turističkog buma Zagreba te znatnog povećanja broja turista iz Južne Koreje. Njih je gotovo pola milijuna posjetilo Hrvatsku prošle godine”, kažu iz MZLZ-a, s naglaskom da i od te linije očekuju daljnje povećanje prometa zagrebačke zračne luke.

Podsjećaju da rast broja putnika bilježe stalno od otvaranja novog terminala te da su ove godine 13 dana ranije nego lani dočekali i ovogodišnjeg milijuntog putnika, kao i da je ukupno do danas bilo 11 posto više putnika nego lani.