Za vrijeme radova u Adamićevoj ulici zakupcima gradskih prostora smanjit će se iznos najamnine za 50 %

100
semafor adamićeva

Na Aktualnom satu 25. sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke Robert Salečić (Unija Kvarnera) postavio je pitanje planira li Grad Rijeka kratkoročno smanjiti davanja za najam prostora, komunalne naknade ili spomeničku rentu za trgovine i lokale koji doživljavaju pad prometa zbog radova u Adamićevoj ulici te planira li se dugoročno kakvo smanjenje najamnina prostora na Korzu zbog, kako tvrdi, sve manje posjećenosti građana.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako će se zakupcima gradskim prostora za vrijeme trajanja radova u Adamićevoj ulici iznos najamnine umanjiti za 50 posto kako bi im se zbog okolnosti olakšalo poslovanje. Rekao je i kako je 90 posto svih gradskih prostora u najmu, kako smatra da najamnine nisu prevelike što pokazuje i izvješće o plaćanju najma od strane zakupnika, da su cijene adekvatne određenoj djelatnosti koja se u prostoru obavlja te kako su gradski prostori sigurno puno jeftiniji od privatnih prostora na sličnim lokacijama.

Vijećnik Salečić je pitao gradonačelnika kako objašnjava sve veći broj praznih poslovnih prostora ako su najamnine zadovoljavajuće te je zamolio i pisani odgovor.

Davor Štimac (Nezavisni) postavio je pitanje oko posjećenosti glavne tržnice rekavši kako radovi u Adamićevoj ulici utječu na broj kupaca na velikoj gradskoj tržnici.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako pristup tržnici jest privremeno otežan, međutim kako postoji pothodnik, a kako će se ukinutim parkirnim mjestima na Rivi doskočiti na način da se Rijeka plus i Luka Rijeka kao zajednica ponuditelja jave na koncesiju koju je raspisala Lučka uprava vezano za nova parkirna mjesta pored Export drva te kako očekuje da će se tijekom ove godine taj parking i realizirati. Gradonačelnik je rekao kako razumije važnost dostupnosti tržnice, ali i kako je projekt zbog kojeg je trenutno zatvorena Adamićeva ulica od velikog značaja za budućnost Rijeke i budućih generacija građana.

Komentari