Za vikend nam stiže pravo jesensko vrijeme

25

Jesen je stigla, a s njom i prikladno vrijeme za jesen. Tako će se za vikend temperatura zraka prilagoditi i samom godišnjem dobu. Tijekom današnjeg dana očekuje nas oblačno vrijeme uz čestu kišu, pljuskove i grmljavinu, osobito u kasnim večernjim satima i u noći na Kvarneru. Što se tiče vjetra, puhat će slab do umjeren, a na moru i gorju povremeno jak jugozapadnjak. Dnevne vrijednosti su između 20 i 25 ° stupnja Celzijevih.

Subota će biti također pretežno oblačno vrijeme uz mjestimičnu kiši, dok će noć ugostiti grmljavinske pljuskove. U drugom dijelu dana postupno će se vrijeme smirivati. Jugozapadnjak će zamijeniti umjeren i jak sjeverozapadnjak i zapadnjak, a ujutro će okrenuti na buru uz zahladnjenje. Ujutro će se temperatura kretati od 10 do 13 ° C, dok će dnevna temperatura biti između 12 i 16 ° C.

U nedjelju će biti djelomice sunčano i nestabilno vrijeme, osobito na moru i uz obalu gdje može biti izraženijih neverina. Puhat će slab do umjeren vjetar promjenjivog smjera, ujutro većinom bura, danju jugo. Jutarnje temperature zraka od 7 do 13 °C, dnevne vrijednosti između 16 i 19 °C, prenosi IstraMet.

Komentari