Za našu Kozalu: Ove subote eko-akcija na Kozali

116
Za našu Kozalu

Stiglo je proljeće, a s njim i vrijeme za pospremanje! MO Kozala tradicionalno organizira zelenu akciju koja će naš kvart: očistiti, zabavno informirati i ozeleniti.

Dan je subota, 20. travnja, a raspored otprilike ovakav:

10:00 eko radionica za djecu
okupljanje na trgu
10:30 početak akcije čišćenja
12:30 sadnja u parku Z. Škerla
13:30 zajednički ručak i druženje

Naša tradicionalna akcija čišćenja uključuje sve ljude dobre volje koji su željni doći, dati ruku i uljepšati naš kvart da blješti. Kao i svaki put dosad, podijelit ćemo se po ulicama, obići kvart i počistiti nered a nakon toga se podružiti uz zajednički ručak.

Sada već po tradiciji, u suradnji sa obrtom VRRR, dok veliki čiste kvart, maleni se zabavljaju i uče! Na radionici “Naokolo Salata: Upoznajmo vrt i recikliramo”, djeca će kroz zabavan i poučan rad otkriti čarobni svijet vrtnih aktivnosti. U prvom dijelu radionice, djeca će se upoznati s kućnim kompostiranjem i ulogom glista u tom procesu. Nakon toga, izradit će posude za sadnju od korištene ambalaže, u koje će potom posaditi svoje sadnice salate te ponijeti svoju posudu s posađenom salatom kući. U drugom dijelu radionice, nazvanom “Šareni svijet”, djeca će istražiti svoju kreativnost stvarajući šarene ukrase od ponovno upotrijebljenih materijala. Kroz ovu aktivnost, potičemo djecu da razvijaju svoju maštovitost i fine motoričke vještine te istraže bogatstvo južnoameričkih uzoraka i šara.

Naša politika nije ni lijevo, ni desno nego zeleno! Zato ćemo u parku Z. Škerla posaditi još nekoliko sadnica da bi u njima u desetljećima koja slijede uživali i mi i generacije koje dolaze.

Sudjelovanje na svim aktivnostima je besplatno, a zaštitna i oprema za ekoakciju osigurana.

Kozala je živa!

Komentari