Vukelić se ispričao: “U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice”

27
Izvor: Screenshot Otvoreno

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Lucijan Vukelić u emisiji Otvoreno jučer je dao poprilično brzopletu i seksističku izjavu. Podsjetimo, izjava glasi: „Meni je drago da su žene u studiju, one puno više pričaju. Mi smo operativniji muškarci“. Na izjavu je spretno reagirala Mirela Ahmetović  o čemu smo vas jutros izvijestili.

Ipak, danas je Vukelić poslao priopćenje medijima u kojem se ispričao: “U sinoćnjoj emisiji Otvoreno na Hrvatskoj televiziji s temom dugovanja veledrogerijama i rasta duga za lijekove, sudjelovao sam zajedno s predsjednicom HUP-ove Koordinacije veledrogerija Dianom Percač, političkom tajnicom SDP-a Mirelom Ahmetović, predsjednicom Hrvatske ljekarničke komore Anom Soldo i državnim tajnikom Ministarstva zdravstva Silviom Bašićem.

U žustroj raspravi nespretno sam se izrazio, čime sam povrijedio uvažene kolegice i sve koji su moju izjavu doživjeli neugodnom. Izjava je bila neprimjerena, no nije mi bila namjera nikoga uvrijediti. Veoma poštujem žene, a tijekom karijere upravo su mi žene uvijek bile bliske suradnice u koje imam veliko povjerenje i njihov stručni rad ničim ne bih želio omalovažiti.

Ispričavam se i žalim zbog izrečene izjave u nadi da ćemo zajednički iznaći rješenja za izazove s kojima se sustav zdravstva suočava”, napisao je.

Komentari