Vozači oprez! Olujni vjetar otežava promet!

11
jak vjetar otežava promet

Na autocesti A6, između čvora Oštrovica i naplatne postaje Rijeka- Grobnik dogodila se prometna nesreća, zbog čega  se promet odvija usporeno, uz ograničenje brzine od 80 km/H, upozoravaju iz HAK-a.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica. Obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar.

Na Krčkom mostu, autocesti A7 na dionici Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Novog Vinodolskog i Senja te od Karlobaga do Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Na autocesti A1 između vijadukta Božići i južnog dijela tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 60 km/h zbog jakog vjetra i mokrog kolnika, javljaju iz HAK-a.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni. HAK vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Komentari