Vozač Autotroleja vikao na putnike: “Jel ima zvono? Zvoni tebi u glavi! Parazitu!”

218
autotrolej

Incident u autobusu na liniji 7 (broj autobusa 704) izazvao je ozbiljnu zabrinutost među putnicima zbog ružnog i neprihvatljivog ponašanja vozača prema sugrađanima. Ovakvo ponašanje vozača nije samo neprihvatljivo, već predstavlja ozbiljan problem sigurnosti i udobnosti putnika u javnom prijevozu. Vozači autobusa imaju odgovornost da budu ljubazni, pažljivi i profesionalni u svom poslu, pružajući podršku i pomoć putnicima kad je to potrebno.

“Danas sam u autobusu na liniji 7 (broj autobusa 704) koji je oko 11:00 h bio na stanici ispod Tehničkog fakulteta na putu prema Turkovu svjedočila izuzetno ružnom ponašanju vozača prema starijim sugrađanima. Autobus je stao na stanici u centru, srednja vrata se nisu otvorila pa su ljudi koji žele izaći vikali vozaču nek otvori vrata. Vozač je odgovorio: “Šta se dereš konjino, deri se kući, a ne ovdje!”

Nekoliko stanica kasnije se to ponovilo, vjerojatno je u tom autobusu pokvareno zvono kojim putnici traže od vozača da se zaustavi na pojedinoj stanici. Vozač je vikao: “Jel ima zvono? Zvoni tebi u glavi! Parazitu!”, piše Riječanka.

Iz Gradske uprave Grada Rijeke stigao je sljedeći odgovor: “Vašu smo dojavu proslijedili Komunalnom društvu Autotrolej d.o.o., tražeći poduzimanje odgovarajućih mjera. U očitovanju javnog gradskog prijevoznika navodi se, prije svega, isprika zbog opisane situacije i komunikacije koja je apsolutno neprihvatljiva, neovisno o komu je riječ. U Autotroleju Vam zahvaljuju na angažmanu, tim više što je to jedan od načina da se ubuduće spriječi ponavljanje neprimjerene komunikacije s korisnicima javnog gradskog prijevoza od strane vozača. Između ostalog, ističe se da je po ovom pitanju postupila Služba prometa Autotroleja, upozoravajući vozača zbog neprimjerenog rječnika. Nadamo se da se ovakve neugodnosti više neće ponoviti a u suprotnom, u Autotroleju ljubazno mole da ih onda izravno kontaktirate i o tome obavijestite, kako bi takva ponašanja sankcionirali.”

Komentari