Vladimir Mićović: Smatram da bi Riječki karneval predstavljao velik rizik i otvorio mogućnost da doživimo još jedan epidemijski udar

129

Karnevalska povorka u Rijeci trebala bi se održati 27. veljače. Za sada nije poznato hoće li se održati ili ne, no stručnjaci iz zdravstva upozoravaju da treba biti oprezan zbog omikrona.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije prof. dr. Vladimir Mićović istaknuo je da organizatori, sudionici i posjetitelji riječkog karnevala ne bi trebali očekivati povratak na »staro normalno«, donosi Novi list.

“Kad bi se karneval odvijao na način kako se odvijao u godinama prije pandemije koronavirusa, ove bi godine to predstavljalo dodatni udar na ionako nezavidnu epidemiološku situaciju. Smatram da bi takvo okupljanje sigurno predstavljalo velik rizik i otvorilo mogućnost da doživimo još jedan epidemijski udar. Mjere moramo uvesti sada jer cirkulira visokozarazna varijanta koronavirusa. Rast broja pacijenata u bolnicama zasad možda nije toliko snažan, no prema zakonu velikih brojeva, povećanje broja hospitalizacija je neminovno”, rekao je Mićović.

L.B.

Komentari