Vinski grad privukao brojne posjetitelje u centar Rijeke

55

Vinski grad u petak je stigao u Rijeku te mahom privukao brojne posjetitelje. Na trgovima Riječke rezolucije i 128. Brigade Hrvatske vojske, Vinski grad posjetitelji će moći posjetiti do 20. rujna. Kao prodajni festival, Vinski grad namijenjen je široj ciljanoj skupini koji i nisu nužno eksperti o vinu, ali vole konzumirati vino.

Vinski kritičar i direktor festivala Saša Špiranec kazao je: „Drago mi je da Vinski grad s početkom jeseni napokon stigao i u Rijeku, koju volim i posjećujem od rane mladosti. Prilika je to da se Riječani i njihovi gosti upoznaju s ponudom najboljih vina s Kvarnera, ali i velikom izborom iz ostatka Hrvatske. Kako bi uživanje u vinima dodatno obogatili, osigurali smo i bogatu ponudu street food specijaliteta renomiranih ugostitelja i proizvođača hrane. Radno vrijeme Vinskog grada biti će svaki dan od 17:00 do 01:00 sati, a kompletna organizacija i protokoli usklađeni su s najvišim sanitarnim i epidemiološkim standardima, kako bi se gosti osjećali sigurno. Uvjeren sam da ćemo svi zajedno uživati i da je ovo tek početak jedne nove riječke tradicije.”

DSC_2218

U 30-ak drvenih kućica predstavili su se vinari, ugostitelji ili distributeri s ponudom inozemnih vina, a dodatnoj atmosferi pridonosi i ambijentalna glazba. Ukoliko još niste posjetili Vinski grad, sve što trebate znati jest da je ulaz za sve posjetitelje besplatan, ali da bi mogli konzumirati vina potrebno je kaucirati čašu za 30 kuna te zamijeniti gotovinu za kupone. Cijene proizvoda su promotivne. Izlažu: Romerquelle, Roto svijet pića, Vina DK, Mario Banko, Krauthaker, PZ Gospoja, Pavlomir, Katunar Anton, PZ Vrbnik, Lovrec, Katunar Ivan, Dobra berba, Tudor, Medea, Agris, Roxanich, Skaramuča, Štampar, Vinakoper, Damjanić i Benvenuti.

DSC_2224

Koktele će pripremati Scorpio i Roto Svijet Pića, a za ponudu hrane bit će zaduženi: Cheese bar, Rougemarin, Dukat i Reshetka. Za sve pivopije, ponudu pića će dopuniti pioniri craft pivarstva u Hrvatskoj, pivovara Medvedgrad te poznate njemačke pivovare Erdinger I Stiftung Hell.

Komentari