Vina Kvarnera na 23. Pag Art Festivalu

205

Članovi Udruženja Vina Kvarnera, vinarije Vinska kuća Pavlomir, Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar i Vinarija Šipun podržali su svojim vinima održavanje 23. Pag Art Festivala. Autohtone kvarnerske vinske sorte žlahtina i trojšćina spomenutih vinarija upotpunila su i obogatila program festivala.

PagArtFestival, koji se održava već 23. godinu zaredom, ove godine predstavio je i jedan glazbeno-scenski projekt pod imenom „Svila“. Djelo Alessandra Baricca u režiji Filipa Šovagovića izvedeno je u gradskoj kuli Skrivanat. Glazbu potpisuje skladateljica Katarina Ranković, a glumci koji su igrali u predstavi su Goran Grgić, Fabijan Komljenović, Ana Pogorelić te Luna Pilić. Sjajan sadržaj predstave bio je ljubav, žudnja i prijateljstvo, ali predstava je donosila i temeljne problematike ljudskog roda kao što su ekonomija, putovanja, etničke različitosti i epidemije.

Nakon predstave gledatelji su imali priliku uživati u izvrsnim vinima udruženja Kvarner Wines – vinarija Vinska kuća Pavlomir, Gospoja, Kuća vina Ivan Katunar i Vinarija Šipun koji su bili ovogodišnji sponzor poklona i ponude PagArtFestivala. Autohtona kvarnerska vina oduševila su posjetitelje. Gledatelji su mogli isprobati bijela i ružičasta vina čija se kvaliteta i aromatičnost osjeti već pri prvom kušanju. Ova odlična vina upotpunila su predivnu večer PagArtFestivala i oduševila sve okupljene.

Komentari