Viliam Prodan, hrvatska zvijezda WRC-a: “Auto-sport i rally su dio mene, i uživamo: ja u rallyju i rally u meni”

84

Viliam Prodan, prvak Hrvatske u rallyju, ovih je dana u središtu pozornosti kao naš najbolji predstavnik na prestižnom svjetskom natjecanju World Rally Championship (WRC), koje se održava u Hrvatskoj.

Najveća mu je podrška, kaže, supruga Ivana, kao i roditelji, bez kojih bi zahtjeva karijera vozača rallya bila teško ostvariva. Uz sport, Viliam je i uspješan u poslovnoj karijeri, koja mu je u fokusu jednako kao i sport. Kako bi mogao istovremeno graditi i sportsku i poslovnu karijeru, potrebna mu je dobra organizacija i balans prioriteta. “Kad sam u sportu, dosta me pokrivaju na poslu kako bih se mogao profesionalno posvetiti rallyju i utrkama”, kaže Viliam.

viliam prodan wrc

Viliam dolazi iz Buzeta u Istri. Ondje je odrastao i školovao se, ali sada je više i poslovno i sportski vezan uz Zagreb. Koliko voli Istru, ne krije.

“Ponosan sam da mogu reći kako dolazim iz Buzeta, koji mi je toliko toga dao. Zapravo, Buzet je i ‘kriv’ što sam se počeo baviti automobilističkim sportom budući da se u Buzetu održava  poznata brdska auto-utrka koja je izgradila mnoge naraštaje automobilista u Istri, pa tako i mene. “

Zagreb mu je drugi dom i mjesto gdje se osim poslom i rallyjem bavi i hobijima koji su mu idealni za opuštanje od stresa – trčanjem, hodanjem i tenisom.

Karijeru ni nakon 16 godina natjecanja još nema u planu završiti. Dapače, nada se da će potrajati još dugo jer, kako kaže: “Auto-sport i rally su dio mene, i uživamo: ja u rallyju i rally u meni.”

viliam prodan

L.B.

Komentari