[VIDEO] Pogledajte virtualnu Maturantiku, druženje preko 2 tisuće maturanata

19
Foto/PU varaždinska

Ono što je Kontijada u Rijeci, Norijada u Zagrebu, Maturantika je u Varaždinu, trenutak koji označava kraj jednog lijepog razdoblja srednjoškolskog obrazovanja i novi početak za mlade ljude.

Ove su godine zbog pandemije koronavirusa maturanti nastavu on line pratili od kuće, zbog čega je Policijska uprava varaždinska inicirala virtualnu – on line Maturantiku.
Ideja virtualnog druženja za oko 2 000 maturanata iz 95 razreda, održana u partnerstvu s Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom, VTV Televizijom i Radio Megatonom.

Maturante, njihove roditelje i profesore na početku programa pozdravili su Tatjana Novak policijska službenica za prevenciju u Uredu načelnika PU varaždinske, Darko Dragičević, pomoćnik načelnika Policijske postaje Varaždin, Tomislav Paljak, zamjenik Varaždinskog župana te Sandra Malenica, zamjenica gradonačelnika Varaždina.
Za trajanja programa prikazivane su pozdravne poruke ravnatelja svih srednjih škola s područja Varaždinske županije.

Program je bio mozaik glazbe po izboru maturanata, glazbenih spotova te video poruka i SMS-ova maturanata, uz puno dobrih vibracija, promoviranje pozitivnih i zdravih stilova života te izgradnje kulture tolerancije, zajedništva i nenasilja.

Uz live program iz studija i muzičku podlogu za koju je bio zadužen DJ Mašić, cijelo vrijeme emisije prikazivane su i fotografije i video materijali zabilježeni tijekom srednjoškolskog obrazovanja maturanata.

Svim je završnim razredima prethodno upućen poziv da pošalju listu od 10 glazbenih želja, kao i 10-ak fotografija iz svojih srednjoškolskih dana – s izleta, projekata, druženja ili proslava, kao i video snimke s porukom svojeg razreda.

Program je praćen i van prostora Varaždinske županije pa su tako zabilježene i SMS poruke  od maturanata iz Zagreba i drugih susjednih županija. Isto tako, SMS poruke podrške, lijepih želja i dobrih vibri, slali su i roditelji maturanata!

maturatika
Foto/Screenshot

Bilo je javljanja uživo „s terena“, odnosno s prostora parkova i šetališta, kao i ugostiteljskih objekata na kojima su se maturanti okupljali i pratili program VTV-a ili Radija Megaton, naravno, uz poštivanje preporuka stožera civilne zaštite.

Pogledajte kako je izgledala ova virtualna fešta.

Komentari