Vesna Leiner imenovana vršiteljicom dužnosti ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma u Opatiji

114
hrvatski muzej turizma

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovala je na mjesto vršiteljice dužnosti ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma u Opatiji Vesnu Leiner, magistru primarnog obrazovanja sa zvanjem muzejski pedagog savjetnik od dana 1. travnja, na razdoblje do godinu dana.

Vesna Leiner ima bogato dugogodišnje iskustvo rada u muzeološkoj struci

U Muzeju grada Zagreba radila je kao muzejska pedagoginja, pripremala brojne edukativne izložbe te organizirala brojne akcije i manifestacije. Posebno je istaknut njezin stručni rad u prilagodbi muzejskih sadržaja slijepim i slabovidnim osobama. Autorica je edukativnog programa „Edukacija u muzeju“ kroz koji su prošli mnogi učenici kao i raznolikih kreativnih radionica. Vesna Leiner je surađivala s Gradom Opatijom i Hrvatskim muzejom turizma kao koordinatorica razmjena izložaba između Muzeja grada Zagreba i opatijskog muzeja. U Muzeju Grada Bjelovara 2022. je realizirala izložbu u čast stote obljetnice rođenja Ive Robića, koja je bila postavljena i u UP Juraj Šporer. Organizirala je i gostovanje izložbe „Dodirom do umjetnosti – Mladen Mikulin“ 2022. u Gervaisu.

Ministrica je ujedno razriješila i dosadašnju vršiteljicu dužnosti ravnateljice Hrvatskog muzeja turizma Mirjanu Kos – Nalis s danom 31. ožujka 2024. godine. Obzirom da za funkciju ravnatelja u narednom četverogodišnjem mandatu ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek nije izabrala niti jednog od prijavljenih kandidata, natječaj će biti ponovljen.

Komentari