Velika filmska potjera na riječkom području: Bjegunac vozio od Rupe prema Rijeci, prelazeći preko Viškova sve do naselja Hosti

99
policija

Danas su policijski službenici zaprimili dojavu kako se na području Opatije nalazi osoba za kojom je zagrebačka policija raspisala potragu za uhićenjem.

Riječ je o 30-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je nakon što su ga u 11.45 sati u Opatiji policijski službenici uočili u osobnom vozilu, riječkih registracijskih oznaka, te pokušali zaustaviti, vozilom krenuo na njih s ciljem da ih zaustavi u postupanju.

Nakon toga je neprilagođenom i nepropisnom brzinom krenuo vozilom u smjeru Matulja oglušujući se pritom na zvučne i svjetlosne znakove policije za zaustavljanje. Tako je od Opatije preko riječke zaobilaznice pa sve do Viškova i Pehlina jurio vozilom čineći različite prekršaje sve do naselja Hosti gdje se na kraju zaustavio i izašao iz vozila te pješice pokušao pobjeći.

Tu su ga oko 12.35 sati sustigli policijski službenici I. policijske postaje Rijeka i uz primjenu sredstava prisile uhitili te priveli na kriminalističko istraživanje.

Završenim istraživanjem Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, osumnjičeni 30-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu za počinjenje kaznenih djela prisila prema službenoj osobi i prijetnja na štetu hrvatske državljanke, predan pritvorskom nadzorniku.

Uz to je zbog počinjenja više prometnih prekršaja i ugrožavanja sigurnosti prometa sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Komentari