Vedran Vivoda kandidat Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnika Rijeke!

33

Akcija mladih i Unija Kvarnera najavili su danas na tiskovnoj konferenciji zajednički izlazak na izbore u Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji te predstavili svoje kandidate za izvršnu vlast u Grad Rijeci. Gradski vijećnik Akcije mladih Vedran Vivoda kandidat je Akcije mladih i Unije Kvarnera za gradonačelnika Grada Rijeke, a Robert Salečić, privatni poduzetnik i djelatnik u glazbenoj kulturi te Alan Sanković, bivši vrlo uspješni načelnik Općine Lovran, su njegov izbor za zamjenike gradonačelnika.

Vedran Vivoda je najglasniji i najaktivniji gradski vijećnik Akcije mladih u Gradskom vijeću Grada Rijeke. Po struci profesor informatike i povijesti, te ponosni otac dvije curice. Privatni je poduzetnik u polju kreativnih industrija i informatičkoj tehnologiji s velikim iskustvom u radu s udrugama i društvenim poduzetništvom. Organizator je velikog broja akcija, radionica i edukacija usmjerenih prema mladima, društvenom poduzetništvu, zaštiti okoliša, humanitarnih akcija i programima vezanim za organizaciju društvenog i kreativnog života mladih. Organizator je i radionica i edukacija vezanih za zaštitu okoliša, održivi razvoj i gospodarenje otpadom, te je u svom angažmanu uspješno provodio studije gospodarenja otpadom u jedinicama lokalne samouprave diljem Hrvatske.

Vedran Vivoda na tiskovnoj konferenciji je istakao: „Ovim putem najavljujem svoju kandidaturu za Gradonačelnika Grada Rijeke. U proteklom razdoblju služio sam u Gradskom vijeću Grada Rijeke. Borio sam se za odgovorno raspolaganje novcem naših građana,  transparentno upravljanje gradom, za dostupni predškolski odgoj i kvalitetne komunalne usluge. Nisam šutio i gledao sa strane već sam jasno i glasno radio za interes naših građana. Kao i do sada i dalje ću dosljedno zastupati interese građana, transparentno i otvoreno pred očima javnosti, a ne iza zatvorenih vrata i pozadinskim političkim igricama na štetu građana. Prihvatio sam kandidaturu i ulazim u ovu kampanju jer želim riješiti nagomilane probleme koji muče naš grad. Želim obnoviti naše ulice, javne prostore i parkove, riješiti stambene potrebe i probleme naših građana, osigurati vrtiće za svu riječku djecu, pružiti najkvalitetnije osnovno obrazovanje u državi, očistiti ulice od smeća, stvoriti uvjete za radna mjesta za 21. stoljeće,  te osigurati primjerenu cijenu komunalnih usluga i kvalitetan javni prijevoz. Želim da Rijeka bude primjer grada kvalitetnog života. Moja kampanja će biti drugačija od ostalih kandidata. Neću se kao oni razbacivati otrcanim floskulama i ispraznim frazama koje smo čuli već tisuću puta već ću građanima predstaviti 100 konkretnih mjera koje ću ostvariti. Na kraju mog mandata neće biti dvojbe jesam li ispunio svoja obećanja. Također, smatram da je došlo vrijeme za novu generaciju politike i političkog rada. U okviru moje kampanje građanima će biti dostupni digitalni alati kojima će moć nadopuniti program sa svojim točkama, a isti sustav direktne participacije ću implementirati i u vođenje grada.

Za svoj najuži tim koji će mi pomoć u vođenju grada sam odabrao Roberta Salečića, riječkog djelatnika u glazbenoj kulturi i poduzetnika koji možda i najbolje zna kako dišu naši građani jer je svaki dan s njima razgovara na Korzu. Drugi zamjenik mi je Alan Sanković, inženjer i ekonomist u uspješnoj tehnološkoj tvrtki, koji je vrlo uspješno obavljao funkciju načelnika Općine Lovran u prošlom mandatu. To su ljudi od mojeg maksimalnog povjerenja koji su spremni staviti svoje vrijeme, znanje i srce kako bi ovaj grad spasili od daljnjeg propadanja.”

Robert Salečić je istaknuo kako je ovo njegov prvi puta za političkom govornicom, ali da kao čovjek koji svakodnevno komunicira s građanima ne može više pasivno promatrati svoj grad kako propada, te će učiniti sve da se problemi građana počnu rješavati.

Alan Sanković na kraju tiskovne konferencije jasno je istakao da sve svoje znanje, vrijeme i srce stavlja Vedranu i građanima ovog grada na raspolaganje. Predanim radom, odgovornim ponašanjem i primjenom stečenih znanja možemo izvući Grad Rijeku iz financijske, društvene i političke depresije kao što smo to učinili i činimo i dalje u Općini Lovran.

 

Komentari