Usprkos upozorenjima zbog lošeg vremena profesorica Agronomskog fakulteta inzistirala na terenskoj nastavi, koja je obavezna za studente

215
rijeka bura

Vrijeme koje je zahvatilo Hrvatsku posljednjih dana zaustavilo je promet, kako u zagrebačkim ulicama, tako i na autocestama. No te vremenske neprilike profesorica Agronomskog fakulteta u Zagrebu nije doživjela kao ometajuće na putu.

Kako prenosi studentski.hr studenti zagrebačkog Agronomskog fakulteta terensku nastavu na otok Krk imali su zakazanu za ponedjeljak, 13. svibnja. Zbog upozorenja MUP-a i stručnih službi studentima je bilo jasno da se terenska nastava ne može održati taj dan, no iznenadili su se kad su shvatili da su prisiljeni ići.

Profesorica s kojom su trebali na terensku inzistirala je na putovanju zbog prijevoznika, kojeg je teško dobiti za putovanje, stoga je sljedeći slobodni termin tek najesen. Po pričama studenata profesorica je predložila putovanje starom cestom, a brige za život kod nje nije bilo jer je naglasila da vjetar nije dovoljno jak da sruši autobus.

Studenti su se našli u apsurdnoj situaciji jer nisu mogli uvjeriti profesoricu da odgode put pa su se umiješali i roditelji nekih od studenata. Došlo je do verbalnog sukoba nakon čega je terenska nastava ipak obustavljena.

Osim za svoj život veliku brigu studentima je predstavljalo i pravilo koje ih je obvezalo za odlazak na terensku nastavu na Krk. Naime, terenska je uvjet za izlazak na završni ispit, bez kojeg ne mogu završiti kolegij. U tome je bio najveći problem, do koje zapravo ne bi ni došlo da se studenti nisu morali pojaviti u autobusu za Krk.

Komentari