Uskoro u zatvorenim prostorima dopušteno do 100 ljudi

30

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata troje novooboljelih pa ih je tako ukupan broj do sada 2 237. Do sada je testirano 58 091 osoba, od čega 1 070 u posljednja 24 sata. Hospitaliziranih je 117, a od toga 9 osoba na respiratoru. Ukupno je 97 preminulih do sada.

Postignut je i dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s odgovarajućim epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, koncerte i festivale od 27. svibnja. Predviđeno je da će tada u zatvorenim prostorima moći boraviti 100 osoba, a u otvorenim prostorima njih 300. Od 30. svibnja omogućit će se i sportska natjecanja na otvorenom bez publike.

Još su 3 osobe u Primorsko-goranskoj županiji preboljele koronavirus, javljaju iz županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ. Novooboljelih nema, a trenutno je u Primorsko-goranskoj županiji 7 oboljelih te 64 izliječene osobe. U Primorsko-goranskoj županiji analizirano je 4 330 uzoraka među kojima i uzorci djelatnika i korisnika domova za starije osobe i ustanova socijalne skrbi, čiji su svi rezultati bili negativni.

Komentari