Uručena priznanja i nagrade Općine Kostrena – Silvani Vranić nagrada za životno djelo

61

Unatoč otkazivanju svečane sjednice, u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, istaknutim pojedincima i kolektivima uručene su zahvale i priznanja Općine Kostrena. Na prijedlog Katedre Čakavskog sabora Kostrena, Nagrada Općine Kostrena za životno djelo dodijeljena je dr. sc. Silvani Vranić, red. prof. u trajnom zvanju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci kojom joj se iskazuje čast i  odaje priznanje za izniman rad kojim je zadužila Kostrenu, čuvajući njezinu jezičnu baštinu i doprinoseći njezinom ugledu kao i društvenom i kulturnom razvoju. U njezino ime, nagradu je preuzeo suprug Igor Vranić koji je istaknuo kako ova nagrada ne najavljuje neminovno primicanje kraju Silvanine iznimno bogate znanstvene karijere nego će naprotiv, biti dodatni poticaj za daljnji rad i ispunjenje danog obećanja – objavu kostrenskog rječnika.

dodjela-nagrada-i-priznanja-10-scaled

Svake godine dodjeljuje se priznanje i za učenika generacije. Učiteljsko vijeće Osnovne škole Kostrena  za tu je nagradu ove godine predložilo učenika Tiziana Leona Andrijanića. Sve je razrede završio s odličnim uspjehom i uzornim vladanjem. Uz iznadprosječna obrazovna postignuća te značajan doprinos realizaciji školskih projekata, Tizian Leon posebno se ističe plemenitim i humanim pristupom te kulturom širenja tolerancije i pozitivne energije. Na pravom je putu da svojim odgovornim djelovanjem utječe na stvaranje boljeg društva, stoji u obrazloženju ove vrijedne kandidature.

dodjela-nagrada-i-priznanja-16-Large

 

Za dugogodišnje djelovanje i doprinos društvenom i kulturnom razvoju Kostrene, Zahvalnicu Općinskog načelnika primile su slijedeće ustanove i udruge: Narodna čitaonica u Kostreni Sv. Luciji povodom obilježavanja 40 godina djelovanja, Turistička zajednica općine Kostrena povodom 25 godina djelovanja, a isto toliko godina od osnutka broje i Likovna udruga “Veli pinel”, Tenis klub “Kostrena” i Sportsko ribolovno društvo INA – KostrenaKarnevalska grupa “Špažićari”, ove godine obilježava 20 godina djelovanja kao udruga, no tradicija maškaranja i sudjelovanja na karnevalskim povorkama jedne od najmnogobrojnijih i svakako najveselije kostrenske udruge ima puno dulju povijest.

dodjela-nagrada-i-priznanja-13-Large

Komentari