Upozorenje žiteljima rubnih područja! U Općini Jelenje potvrđen napad sivog vuka!

66
Foto/Facebook VašeJelenje

Nakon jučerašnje napada na stado koza u Brnelićima, pri čemu je jedna koza stradala, u Općini Jelenje potvrđen je napad sivog vuka koji je u Hrvatskoj strogo zaštićen.

Žitelji ove općine, osobito oni koji žive u rubnim dijeloma na pozivaju se krajnji oprez, jer se napad dogodio na svega 50 metara od kuće vlasnika stada.

koza napad
Foto/Facebook VašeJelenje

Upozorenje je objavljeno na Facebook stranici VaseJelenje

UPOZORENJE: U OPĆINI JELENJE POTVRĐEN NAPAD VUKA!

U Brnelićima je jučer napadnuto stado koza, pri čemu je jedna koza stradala. Nemili incident dogodio se svega 50 metara od vlasnikove kuće i 20 metara od njegove štale. Sumnjajući da se radi o napadu vuka, vlasnici stada pozvali su vještaka nadležnoga ministarstva koji je večeras obavio očevid i potvrdio da je napad izveo sivi vuk!

Želeći upozoriti javnost, zabrinuta obitelj upravo nam se javila s tom viješću te poslala fotografije stradale koze. Kako javlja oštećena obitelj, ovlašteni vještak je tijekom popodneva obavio očevid i kod jedne obitelji u Jelenju, kojoj su zaklane dvije ovce i to u samom dvorištu, ispred kuće. Taj napad, potvrđeno je, također je počinio sivi vuk.

O sličnom napadu govore i u Podkilavcu, a prije tjedan-dva i mi smo izvijestili o pokolju koza u Podhumu. Ako tome pridodamo i dojave mještana koji tvrde da su i sami vidjeli vukove kako pretrčavaju Grobničkim poljem, a noću čuli njihovo zavijanje, očito je da se vukovi već neko vrijeme nalaze na području općine Jelenje, nadomak samih kuća.

Stoga sve žitelje općine Jelenje, a osobito one koji žive na rubnim dijelovima naselja, pozivamo na krajnji oprez!

Komentari