Uoči izbora: Mesić prokomentirao Kolindu i Milanovića

125

Nekadašnji predsjednik, Stjepan Mesić, prokomentirao je za N1 televiziju nedavne nastupe aktualne predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

Upitan je li gledao njen nedavni nastup u Osijeku, na kojem je, komentirali su mnogi, predsjednica djelovala poprilično nesuvislo, odgovorio je: Nažalost.

Dodao je i sljedeće: Nije me baš previše iznenadilo. Ali, s obzirom na obećanja koja su bila u prvom mandatu da završi s takvim gestikulacijama, s ovim porukama – mislim da nismo to zaslužili. Ja uvijek smatram da se građani javljaju na izborima kao kolektivni intelektualac jer izbori su ustvari jedan ugovor između glasača i onoga tko želi biti izabran. Dakle, ono što obeća, on to mora izvršiti, a građani mu daju povjerenje. Međutim, ako se ide s obećanjima koja su neizvršiva, koja su nemoguća… Vi se sjećate da je predsjednica rekla – ako mene izaberete Hrvatska će biti najbogatija i najprosperitetnija zemlja na svijetu i u Europi. Onda je to ispravila da to nije mislila na svoj prvi mandat. To ne može biti u njenom prvom, ni u trećem mandatu. To ne može biti u ovom stoljeću, to ne može biti u ovom tisućljeću. Prema tome, ne može se ići s porukama koje su obećavajuće, a koje se ne mogu izvršiti.

Osvrnuo se i na predsjedničku kampanju Zorana Milanovića. O njemu je rekao: On je imao svojih svjetlih trenutaka, kao i svaki tko se prihvati određenog posla. Ja ga gledam kao premijera. On je zatekao dosta trusno stanje, dosta toga je napravio, ali je napravio i nekoliko bezveznih poteza kao onaj razgovor s ljudima koji su htjeli neko druženje pa su oni iskoristili to što je on malo fajterski nastupio, pa su to dali u javnost. I tu si je napravio veliku grešku, ali ja mislim da to više ne može ponoviti.

 

Komentari