Unatoč porastu aktivnih slučajeva u PGŽ, broj hospitalizacija u padu

78
koronavirus

U PGŽ-u je 1060 novooboljelih osoba, a 642 su ozdravile. Tako se broj aktivnih slučajeva povećao te iznosi 9453. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 2809 uzoraka briseva, što čini udio od 37.74% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

Iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena je 651 novooboljela osoba, 127 iz Crikveničko- vinodolske regije, 106 s Liburnijskog područja, 97 s otoka Krka, 50 iz Gorskog kotara, 27 s otoka Raba, te po jedna s otoka Cresa i s otoka Lošinja. Najveći broj novooboljelih osoba, njih 656, pripadaju skupini radno aktivne populacije, 320 mlađim dobnim skupinama te 84 populaciji starijoj od 65 godina.

Međutim, prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se i nadalje smanjuje, danas u odnosu na jučer za devet pacijenta te iznosi 99.

U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka, na respiratoru se nalazi šest pacijenata, dakle jednaki broj kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka je preminula jedna necijepljena osoba od COVID-19 bolesti iz Zadarske županije.

Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u PGŽ je, zbog današnjeg daljnjeg rasta broja aktivnih slučajeva, ali i ponovnog pada broja hospitaliziranih osoba, u daljnjem smanjenju te iznosi 1.05%.

L.B.

Komentari