Umrla je teško ozlijeđena djevojčica koju su zlostavljali roditelji

55

Umrla je djevojčica iz okolice Nove Gradiške, koju su prije nekoliko dana s teškim ozljedama dovezli na liječenje u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici u Zagrebu. Iz bolnice u Klaićevoj poslano je priopćenje:

”S velikom tugom i žaljenjem moramo vas izvijestiti da je kod naše male pacijentice, unatoč svim poduzetim terapijskim mjerama i izuzetnim naporima intenzivističkog tima, došlo do kritičnog kliničkog pogoršanja. U skladu s tim, prema protokolu proveden je postupak za utvrđivanje moždane smrti, što je nažalost potvrđeno. Počivala u miru.”

Podsjetimo, liječnici su se danima borili za život djevojčice koju je majka u srijedu dovela u bolnicu u Novoj Gradiški. Majka je liječnicima rekla da je djevojčica pala, ali ubrzo je otkrivena strašna priča. Curica je, osim teških ozljeda glave, imala i modrice po tijelu različite starosti te svrab. Sumnja se da se zlostavljanje odvijalo od studenoga 2020. do 31. ožujka 2021.

Sudac istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo odredio je jučer mjesec dana istražnog zatvora roditeljima. Majci se stavlja na teret da je udarala dijete neprimjerenom silom, zbog čega je došlo do ozljeda zbog kojih je djevojčica završila u bolnici, izjavio je nakon saslušanja sudac Soldo. Pojasnio je kako je majci istražni zatvor određen zbog opasnosti da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, prenosi Index.

Tijekom večeri ispred Klaićeve bolnice počeli su se spontano okupljati građani, koji su na ogradu stavljali plišane igračke, krunice, svijeće i poruke. Osobito se ističe jedna poruka: ‘‘Malena, ti si naša princeza, naša djevojčica i mi te volimo. Mi smo svi tvoji roditelji i u našim si srcima ovoga Uskrsa, u našim si molitvama. Voli te tvoja majka – cijela Hrvatska’.’

Komentari