Ulazimo u period dinamičnijeg vremena, krajem tjedna izgledna izraženija hladna fronta

96
kiša

Stabilnom i sunčanom zimskom vremenu stigao je kraj. Nedjelju je tako obilježilo oblačno vrijeme, a u prvom dijelu ponedjeljka očekuje nas i mjestimična kiša, naročito na Kvarneru.

Utorak donosi kratkotrajno smirivanje vremena uz sunčana razdoblja, a zatim u srijedu očekujemo kišu. Temperature zraka bit će nešto iznad prosjeka za doba godine, ponajviše zahvaljujući višim jutarnjim temperaturama zraka.

Kišovito vrijeme očekuje nas i u četvrtak, stoga bi se ukupna suma oborina do kraja tjedna u gorju i uz gorje mogla poprilično podebljati.

Krajem tjedna izgledan je pravi temperaturni šok. Nakon osjetno toplijeg četvrtka, u petak bi se temperature zraka mogle ponovno sniziti za 15-ak stupnjeva Celzija. Fronta bi mogla biti kratkotrajna, ali izražena, stoga bi pri jačim oborinama snijega nakratko moglo biti i u nižem području.

Prema trenutnim izračunima modela, fronta će biti kasnozimskog tipa, primjerenija veljači te kao takva može donijeti određena meteorološka uzbuđenja ljubiteljima snijega. Međutim, riječ je petom danu stoga ćemo se za detaljne prognoze trebati još malo strpjeti, javlja IstraMet.

Prema svemu sudeći, nakon fronte očekuje nas nekoliko hladnijih dana s umjerenom i jakom burom, a onda je izglednije zatopljenje uz stabilizaciju vremenskih prilika.

Komentari