Ulazi na koncerte zabranjeni ljudima bez Covid-potvrda?

22

Osobe koje imaju Covid-potvrdu moći će ići na koncerte i okupljanja, a RTL doznaje da bi ta odluka trebala biti donesena ovaj tjedan. Naime, industrija događanja poslala je HZZO-u prijedlog da se održi probni koncert bez mjera, ali pod uvjetom da su posjetitelji preboljeli, cijepljeni ili negativni na koronavirus što bi naknadno dokazivali Covid-potvrdama. Ova opcija još je uvijek na stolu iako su se probna svadba i domjenak održali.

“Stožer u ovom trenutku razmatra donošenje tih nacionalnih pravila za korištenje digitalne COVID potvrde i ja pretpostavljam da ćemo mi do kraja tjedna imati neko nacionalno rješenje za to i onda ćemo moći razgovarati gdje i na koji način bi se organizirao taj koncert. Ja se nadam da ćemo u petak znati nešto više o tome”, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak.

Berislav Marszalek, vlasnik platforme za posredovanje u prodaji ulaznica, kazao je da je cilj da se integriraju ulaznice i da se s provjerom ulaznica radi i provjera Covid-potvrda kako bi cijeli proces bio brz i jednostavan. “Ne želimo na ulazu dodatno usporavati taj proces dodatno”, kazao je Marszalek.

S obzirom na to da će Stožer nove mjere objaviti do 15. lipnja, a u njih bi kako neslužbeno doznaje RTL trebala ući korekcija broja ljudi na okupljanju, prvi koncert bi trebao biti održan do kraja mjeseca.

Iako se spominje teza da bi to predstavljalo povratak ‘starom normalnom’, činjenica da bi Covid-potvrde predstavljale i ulaznicu na koncerte govori da je ipak riječ o restriktivnom režimu kakav dosad nije postojao te da povratka na staro do daljnjega nema.

Komentari