Ugostiteljski objekti u PGŽ od 19 do 22 sata mogu obavljati isporuku hrane i pića

16

Danas je u PGŽ 378 novooboljelih od koronavirusa, a ozdravila je 191 osoba, izvijestili su iz epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti se tako povećao za 186 osoba na 3276. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1263 uzoraka, a udio pozitivnih osoba danas je nešto niži i iznosi 29,9 posto.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a Rijeka broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti povećao se za 17 osoba, tako da se na bolničkom liječenju nalazi 156 pacijenata, od toga je na respiratoru 13 osoba, jednako kao i jučer. Tijekom jučerašnjeg dana je u KBC-u, nažalost, preminulo 5 osoba od COVID-19 bolesti. Udio liječenih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je i dalje stabilan te iznosi 4,7 posto.

Iz Stožera civilne zaštite PGŽ uputili su tumačenje mjere o ograničenju rada ugostiteljskih objekata na području Županije, a koja je na snazi od danas. Ističu kako se mjera ograničavanja radnog vremena do 19.00 sati ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima odnosi na pružanje usluga na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje.

Ograničavanjem radnog vremena do 19.00 sati nisu obuhvaćeni ugostiteljski objekti koji dostavu, odnosno isporuku hrane, pića, napitaka i slastica obavljaju uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera na jedan od slijedećih načina:

osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt bez ulaska u isti, bez zadržavanja na terasi objekta ili ispred ulaza u ugostiteljski objekt nakon preuzimanja

-dostavom iz ugostiteljskog objekta vlastitim dostavnim vozilom

-dostavom iz ugostiteljskog objekta temeljem ugovora o poslovnoj suradnji sklopljenim između ugostitelja i treće osobe (pravne ili fizičke-obrtnici), koji su registrirani i upisani u Upisnik subjekata u poslovanju s hranom

-takozvanim „drive in“ načinom

Za prethodno navedene aktivnosti dozvoljeno je radno vrijeme do 22.00 sata.

Komentari