Udruzi UZOR predana donacija s Humanitarnog karnevalskog gala partyja

69
Udruzi UZOR predana donacija s Humanitarnog karnevalskog gala partyja

U Salonu Grada Rijeke održana je primopredaja donacije s ovogodišnjeg Humanitarnog karnevalskog gala partyja koji je održan u sklopu ovogodišnjeg Riječkog karnevala. Prikupljeni iznos od 15.000,00 eura ove je godine namijenjen neprofitnoj Udruzi UZOR.

Ovogodišnji Humanitarni karnevalski gala party održao se 10. veljače u Guvernerovoj palači u organizaciji Grada Rijeke i Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid, uz potporu Turističke zajednice grada Rijeke.

Udruga UZOR neprofitna je organizacija koja provodi aktivnosti pomoći, podrške i zaštite ranjivih skupina u cilju razvoja kulture nenasilja, tolerancije, socijalne solidarnosti, promocije zdravlja, odnosno društva koje brine. Udruga je osnovana kako bi pružila okvir za osiguravanje potrebnih socijalnih usluga građanima, a koje nisu bile pokrivene od strane nadležnih državnih tijela. Provode programe vezane uz dva programska područja – Suzbijanja nasilja nad ženama i djecom te nasilja u obitelji Zaštita i podrška  mentalnom zdravlju djece i mladih. Udruga je osnovana 2007. godine, a sve su usluge za korisnike od samih početaka besplatne.

Predaji donacije prisustvovali su riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, direktor Turističke zajednice grada Rijeka Petar Škarpa, predsjednik Rotary Cluba Rijeka – Sv.Vid Kristijan Zulle, predsjednica Udruge UZOR Paula Bogović te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života Grada Rijeke Karla Mušković.

Gradonačelnik Filipović istaknuo je kako je ovogodišnji prikupljeni iznos najveći od svih dosadašnjih humanitarnih karnevalskih balova. „Na samom balu prikupljen je iznos od oko 13.500 eura, a naš Upravni Odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unapređenje kvalitete života dodao je ostatak iznosa kako bismo ga zaokružili na okrugli iznos od 15.000 eura. Zahvaljujem se ovom prilikom svima koji su sudjelovali i vjerujem da će ovaj iznos pomoći Udruzi u njihovim hvalevrijednim aktivnostima budući da brinu o onima najpotrebitijima u našem društvu“, rekao je gradonačelnik Filipović.

Predsjednica UZOR-a Paula Bogović zahvalila se na donaciji i u ime Udruge i u ime korisnika. „Naši korisnici, žene i djeca žrtve obiteljskog nasilja znaju da smo danas ovdje i puno im znači činjenica da netko misli na njih i njihovu dobrobit. Činom ove donacije našoj Udruzi koja je neprofitna i koja sama ne bi mogla provoditi sve aktivnosti koje provodimo šalje se poruka o senzibilizaciji javnosti i važnosti pružanja usluga podrške i na tome svima jedno veliko hvala“, rekla je Bogović.

Kako je istaknuo direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa, Riječki karneval najveća je riječka manifestacija, a oduvijek ga je uz zabavu koju pruža, krasio i humanitarni duh. „Ove godine tijekom karnevala imali smo sedam humanitarnih aktivnosti. Riječki karneval okuplja lokalnu zajednicu, a ona je uvijek spremna pomoći i drago mi je što se to ponavlja iz godine u godinu“, rekao je Škarpa dok je predsjednik Rotary kluba Rijeka – Sv. Vid Kristijan Zulle istaknuo kako je ponosan što rotarijanci mogu biti dio ove humanitarne priče. „Sudjelujemo u organizaciji Humanitarnog karnevalskog bala već dugi niz godina i želja nam je to nastaviti i u budućnosti. Ovakve akcije smisao su našeg djelovanja i počašćen sam što mogu biti ovdje“, rekao je Zulle.

Podsjetimo, Humanitarni karnevalski bal održava se 24 godine, a već 19 godina nosi humanitarni predznak. Do sada je na humanitarnim balovima, odnosno gala partyjima, prikupljeno ukupno 222.403,24 eura za pomoć raznim ustanovama i udrugama.

Komentari