Učeničke zadruge predstavile svoje radove na manifestaciji Team work days 2024.

106
Team work days 2024.

U Osnovnoj školi Nikola Tesla, ovogodišnjem domaćinu manifestacije Team work days 2024. učeničke zadruge iz Primorsko-goranske, Istarske i Ličko-senjske županije predstavile su svoje radove koje su posjetitelji mogli i kupiti  i time potaknuti razvoj poduzetništva kod djece i mladih što je i jedan od ciljeva manifestacije.

Na ovogodišnjoj 23. županijskoj Smotri učeničkih radova sudjeluje 48 učeničkih zadruga, a u programu sudjeluje oko 250  učenika i njihovih mentora. Organizator manifestacije je Zajednica tehničke kulture Rijeka u suradnji s Hrvatskim savezom učeničkih zadruga Primorsko-goranske županije, a pokrovitelji su Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija.

Sudionike su pozdravili gradonačelnik Marko Filipović, Suzana Badurina iz Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, ravnateljica OŠ Nikola Tesla Tatjana Bandera-Mrakovčić, Boris Caput iz Zajednice tehničke kulture Rijeka i predsjednica podružnice Hrvatskog saveza učeničkih zadruga za Primorsko-goransku županiju Silvana Šebalj Mačkić.

Ova manifestacija značajna je za djecu iz mlade jer im pruža priliku da razvijaju radne navike i poduzetničke vještine, ali i odgovornost, inovativnost, kreativnost, te samostalnost, a ujedno i potrebu za suradnjom i timskim radom. Sve su to, iznimno važne sastavnice stvaralačkog, ali i odgovornog odnosa prema radu. To su važne životne vještine, koje je jako bitno poticati od malih nogu, jer upravo one čine uspješnog i kvalitetnog čovjeka“, rekao je Filipović.

Projektom Team work days želi se pojačati inovacijski impuls mladih na polju izobrazbe i pripreme mladih za njihov ulazak na tržište rada i poduzetništva. Ovakvim okupljanjem, prezentacijom najboljih i predstavljanjem zadruga, slijede se primjeri dobre prakse koje se njeguju i u europskim zemljama. U cilju animiranja mladih, prezentacije stvaralaštva i tehničke kulture, projekt Team work days učiniti će napore mladih vidljivima, a time poduprijeti važnu ulogu za stjecanje iskustava u kojem učenici razvijaju vlastite vrijednosti, te se pripremaju za svijet rada i svoja prva poduzetnička iskustva. Temelj učeničkog zadrugarstva jest timski rad učenika koji ima tendenciju zajednički rad usmjeriti ostvarenju zajedničkog cilja te potencijal za stvaranje dodatnih gospodarskih i društvenih vrijednosti.

 Team work days 2024.  Team work days 2024.  Team work days 2024.  Team work days 2024.  Team work days 2024.  Team work days 2024.  Team work days 2024.

Komentari