Uber djelatnicima hrvatskih bolnica poklanja 2 000 besplatnih vožnji

62

Kako bi se zahvalio svim djelatnicima bolnica na svemu što su učinili u 2 mjeseca tijekom borbe protiv koronavirusa te im olakšao svakodnevno putovanje na posao i do kuće, Uber je donirao 2 000 besplatnih vožnji. Donacija je nastala suradnjom Ubera i Ministarstva zdravstva. Već su do sada djelatnici u zdravstvu imali na raspolaganju popust od 20% u sklopu UberMedics, a sada će moći iskoristiti i 2 000 besplatnih vožnji. Besplatnu vožnju mogu iskoristiti svi djelatnici bolnica od liječnika, medicinskih sestara i tehničara, sanitetskog osoblja do čistačica i drugih zaposlenika, koje su uključene u UberMedics program. U program UberMedics uključene su sljedeće bolnice: KBC Zagreb, KBC Sestre Milosrdnice, Klinika za tumore, KBC Sveti Duh, KB Dubrava, KB Merkur, KIB Dr. Fran Mihaljević, KBC Split, KBC Rijeka, OB Zadar i OB Dubrovnik.

Izvršni direktor Ubera Dara Khosrowsahi istaknuo je: „Izvrsne medicinske sestre, liječnici i osoblje bolnica čine fantastičan posao na prvoj liniji borbe s ovom krizom i svi u Uber želimo im zahvaliti na nadljudskim naporima koje ulažu. Nadamo se da im na ovaj način – prijevozom – možemo barem malo pomoći s obzirom na to da neumorno rade danju i noću.“

 

Uber je s pojavom koronavirusa okupio i poseban tim za pružanje podrške zdravstvenim institucijama, a kompanija kontinuirano pruža podršku vozačima u sklopu programa Zaštita za vozače.

Komentari