U Zagrebu započeo prosvjed medicinara. Na prosvjedu i Marin Miletić

157
Izvor: Marin Miletić FB

U zagrebačkom parku Zrinjevac danas je započeo prosvjed dijela medicinskog osoblja, koji se, kako kažu, održava zbog sljedećih ciljeva: neadekvatno plaćenog prekovremenog rada i rada blagdanima, sistematizacije radnih mjesta, ucjene i prijetnje zbog necijepljenja, beneficirani radni staž, rad van kompetencija i priznavanje visokoškolskog obrazovanja. Prosvjed je organizirao Sindikat medicinske sestre/tehničari zajedno, a na prosvjed došao i saborski zastupnik Mosta Marin Miletić. Njegovu objavu s društvenih mreža prenosimo u nastavku:

“Potpora medicinskom osoblju u borbi za njihova prava

TIGROVI – nagovještaj buđenja branitelja?
Danas sam došao na Zrinjevac kako bih podržao liječnike, medicinske sestre, tehničko osoblje u borbi protiv korupcije u zdravstvu, za bolje statuse zdravstvenih djelatnika i za pravo na izbor te za zdravi razum. 75% sustava čine medicinske sestre koje su tlačene i nedovoljno priznate.
Prišlo mi je nekoliko liječnika. Rekli su mi da je tiranija i fašizam unutar zdravstvenog sustava. Da se događa pritisak i ucjene. Liječnici i medicinsko osoblje shvaćaju da i cijepljeni prenose virus COVID-a, da su COVID putovnice čista ucjena vladajućih koja tjera na cijepljenje.
Posebno mi je drago bilo vidjeti ovdje naše heroje Tigrove. Njih nekoliko je došlo ovdje biti s medicinskim osobljem. Meni se nekako čini da su branitelji – ključ naše slobode. Te naše momke i žene, heroje, je HDZ godinama mnoge namjerno eutanizirao. Prvo im je slomio snagu kroz namjerno osnivanje bezbroj udruga, a onda ih je kupio proračunskim mrvicama. Heroji ne shvaćaju da su oni ne zaslužili te mrvice nego – SVE. Sve što može država dati treba dati herojima. Ali ne samo materijalno, nego čast, ponos – izgraditi sustav da ih se poštuje kao što Amerikanci poštuju svoje veterane.
Zato pozdravljam dolazak branitelja na ovaj prosvjed.
Borba se nastavlja.
Za djecu našu, mlade naše, za naš narod.
A Beroš i ekipica bi trebali razmisliti hoće li tlačenje zdravstvenih radnika dovesti do toga da uskoro nećemo imati Hrvata i Hrvatica koji će raditi kod nas u sustavu. Katastrofa. Medicinske sestre, tehničari, liječnici odlaze iz naše države, a za to su jedini krivci oni kod kojih su škare i sukno – HDZ i njegovi satelitići”
Snimka zaslona 2021-09-23 123612
Izvor: Screenshot Facebook

L.B.

Komentari