U Zagrebu počinje prvi festival u Hrvatskoj posvećen kravati

Festival će biti popraćen bogatim kulturnim i glazbenim sadržajima, a trajati će od 14. do 18. listopada

235

Proslava Svjetskog dana kravate, ove godine biti će popraćena jednom novom, hvalevrijednom inicijativom. Radi se o Festivalu Dani kravate, a koji će se održati u Zagrebu od subote 14., pa sve do srijede 18. listopada u organizaciji ustanove ‘Academia Cravatica’. U sklopu Festivala, posjetiteljima će biti ponuđeni mnogobrojni sadržaji tematski vezani uz kravatu, a organizatori navode kako je cilj Festivala širenje svijesti o tome da je Hrvatska “domovina kravate”, a Zagreb “prijestolnica kravate”.

Dani kravate svečano će biti otvoreni u subotu postavljanjem kravata i rubaca na četrdesetak zagrebačkih spomenika, skulptura i bisti povijesnih ličnosti, a kravatu će tom prilikom dobiti skulpture bana Josipa Jelačića, Kralja Tomislava, Augusta Šenoe, Marije Jurić Zagorke, Većeslava Holjevca, Petrice Kerempuha, ali i mnogih drugih.

Festival Dani kravate prvi je festival ovog tipa u Hrvatskoj posvećen kravati, a nakon njezinog premijernog otvaranja, organizatori se nadaju kako će ova manifestacija postati prepoznatljiv i tradicionalan dio ponude sadržaja grada Zagreba.

Komentari