U.Z.O.R. obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

31

Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka (U.Z.O.R.) i ove godine obilježava Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. Uvažavajući trenutne okolnosti i poštujući sve epidemiološke mjere obilježavanje će se provoditi većinom putem Facebooka. Kampanja će trajati kroz 16 dana, od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25. studenog do Dana ljudskih prava 10. prosinca.

Kampanja počinje predavanjem „Kako odgovaramo na potrebe žena žrtava nasilja“ na Odboru za ravnopravnost spolova Grada Rijeke 25. studenog u 13 sati i pokretanjem on-line kampanje na Facebooku udruge U.Z.O.R. gdje će se kroz 16 dana objavljivati sadržaji vezani uz nasilje nad ženama i nasilje u obitelji.

Organizacije diljem Europe i udruga U.Z.O.R. sudjeluju u kampanji “Odgovorni zajedno 2020” posvećene cyber nasilju.

Ove godine pripremili smo mali, nježan, koristan dar za sve naše sugrađanke kojima je potrebna pomoć i podrška. Riječ je o crvenom, baršunastom planeru na 250 stranica koji donosi korisne informacije i podršku ženama žrtvama obiteljskog nasilja ali i puno šire. Neki od sadržaja su – vježbe mindfulnessa, priče o Sigurnoj kući, osvrti naših korisnika, recepti, bojanka, prikaz rada s mladima… i zahvale svim prijateljima i partnerima koji pomažu našim korisnicima tako pomažući i naš rad.

Pozivamo sve one koji su se prepoznali u ovom opisu da u srijedu, 25. studenog 2020. dođu u udrugu U.Z.O.R., od 9 do 15 sati po svoj primjerak kojega ćemo vam rado uručiti kao početak pomoći i podrške ili nadogradnju već ostvarene suradnje. Podijelit ćemo 50 primjeraka i svaka osoba moći će dobiti jedan.

Ovaj planer financirala je Europska unija sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Za više informacija o kampanji posjetite stranicu https://www.udruga.uzor-rijeka.hr, https://www.work-with-perpetrators.eu/campaign-2020, ili Facebook stranicu udruge U.Z.O.R.

Komentari