U travnju uvodi se željeznička linija Trst – Rijeka

579
pruga

Nakon višemjesečnih pregovora, Izvršno tajništvo Srednjoeuropske inicijative, Slovenske željeznice i Hrvatske željeznice, priopćile su o početku nove eksperimentalne željezničke linije koja će povezivati Italiju, Sloveniju i Hrvatsku.

Novi slovenski vlak Stadler koji će prometovati na ovoj liniji, opremljen je modernim sustavom informiranja putnika, Wi-Fi sustavom, prostorom za bicikle i kolica, a polazit će iz Ville Opicine svaki dan od 24. travnja do 30. rujna u 7:50 i stizat će u Rijeku u 9:54, s povratkom iz Rijeke u 18:25 i dolaskom u Villu Opicinu u 20:40. Karte će biti dostupne na blagajnama željezničkih stanica ili izravno u vlaku.

Cijena karte za jedan smjer iznosi 8 eura, dok je cijena prijevoza bicikla 5 eura. Za djecu od 6 do 12 godina cijena je 4 eura, dok će vlak biti besplatan za djecu mlađu od 6 godina.

Novi putnički servis pruža vrijednu alternativu turistima i putnicima koji putuju u Italiju, Sloveniju i Hrvatsku, doprinoseći smanjenju emisija uzrokovanih dominantnom upotrebom automobila.

Servis je osmišljen u okviru projekta Interreg Central Europe SUSTANCE, koji ima za cilj poboljšanje povezanosti ruralnih, perifernih i prekograničnih područja s glavnim urbanim područjima Srednje Europe, donosi TeleFriuli.

Komentari