U tjedan dana udvostručio se broj novooboljelih od Covida-19 u PGŽ!

28

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 187 novooboljelih osoba, 87 ih je ozdravilo, a broj aktivnih slučajeva povećao se na 2220 što je do sada najviši zabilježeni broj tijekom 4. epidemijskog vala u PGŽ. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1379 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka smanjio i iznosi 13.62%.

Ukupno 135 novooboljelih osobe su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 17 sa Krka, 12 iz Crikveničko-vinodolske regije, 10 iz Gorskog kotara, 8 sa Liburnijskog područja, po 2 sa otoka Raba i Cresa te 1 sa otoka Lošinja.

Najviši broj novooboljelih dolazi iz skupine radno aktivnih stanovnika 97, zatim 72 iz mlađih dobnih skupina, dok je 20 novooboljelih osoba starije od 65 godina.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas povećao za 10 pacijenta u odnosu na jučer; te danas iznosi 73. U jedinici intezivne skrbi KBC-Rijeka na respiratoru se nalazi pet pacijenata.

Tijekom jučerašnjeg dana je nažalost preminula još jedna osoba od COVID-19 bolesti.

Udio hospitaliziranih osoba unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je pored nastavka rasta broja aktivnih slučajeva, kao i značajnog rasta broja hospitalizacija stabilan te iznosi 3.28%.

L.B.

Komentari