U tijeku uređenje novog prostora Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka

77
centar za odgoj i obrazovanje rijeka

U tijeku su radovi adaptacije i prilagodbe prostora nekadašnjeg Ogranka Zamet Gradske knjižnice Rijeka za potrebe Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka.

Uređenjem novog prostora, teško pokretna djeca i mladi, korisnici Područnog odjela Centra za odgoj i obrazovanje koji je bio smješten na Baredicama, dobit će adekvatniji i veći prostor za svoje aktivnosti i boravak.

Novi prostor u kojem će biti smješten Područni odjel COO Rijeka ima površinu od 233 m2 i po dovršetku uređenja u njemu će korisnicima i osoblju na raspolaganju biti dvije učionice, senzorna soba, ambulanta, soba za fizikalnu terapiju, pomoćna kuhinja, dva prilagođena wc-a za korisnike i dva za osoblje, garderobni prostor, ulazni prostor, spremište i radionički prostor.

Prostor su obišli zamjenik župana Vojko Braut, riječki gradonačelnik Marko Filipović, zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan, ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka Ivone Šabarić Rubeša, predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, pročelnica Odjela za gospodarenje imovinom Grada Rijeke Denis Šulina i predstavnik izvođača radova Zanatske zadruge Gradin iz Rijeke Zdravko Brdar.

Ugovorena vrijednost radova iznosi 1,9 milijuna kuna od čega su većinska sredstva iz proračuna Grada Rijeke, a Primorsko-goranska županija je osigurala iznos od 700.000,00 kuna.

Ovaj projekt je hvalevrijedan jer pokazuje da vodimo računa o skrbi za sve članove našeg društva. Drago mi je što ga ostvarujemo u suradnji s Gradom Rijeka kojem se ovim putem zahvaljujem na pokrenutoj inicijativi koju smo rado prihvatili“, istaknuo je zamjenik Braut.

„U ovom novom prostoru, dvanaestero djece od kojih je šestero iz Rijeke, a šestero iz drugih gradova u županiji, dobit će primjerene i suvremene prostorije za izvođenje odgojno-obrazovnog procesa. Riječ je o djeci s intelektualnim i motoričkim poteškoćama koja zahtijevaju pojačanu skrb i brigu i vjerujem da će u ovom prostoru oni, kao i zaposlenici koji s njima rade, imati vrhunske uvijete za rad“, rekla je zamjenica gradonačelnika Sandra Krpan i zahvalila Primorsko-goranskoj županiji što se financijskim sredstvima uključila u ovaj projekt.

U ime Centra za odgoj i obrazovanje Rijeka, zahvale Gradu Rijeci kao osnivaču ustanove i Primorsko-goranskoj županiji, iskazala je ravnateljica Centra Ivone Šabarić Rubeša. „Novi prostor svakako će poboljšati kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa i hvala svima što su prepoznali potrebu za osiguravanjem boljih uvjeta za rad učenika s teškoćama“, zaključila je.

Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka jedina je ustanova na području Primorsko-goranske županije u kojoj se provodi odgoj, obrazovanje, rehabilitacija, radno i stručno osposobljavanje djece i mladeži s intelektualnim teškoćama i drugim utjecajnijim teškoćama u razvoju, po posebnom nastavnom planu i programu.

Osim matične škole, Centar čine i Područni odjeli Oštro i Fortica u Kraljevici te Vrh i Dobrinj na Krku.

centar za odgoj i obrazovanje rijeka centar za odgoj i obrazovanje rijeka centar za odgoj i obrazovanje rijeka centar za odgoj i obrazovanje rijeka

L.B.

Komentari