U srpnju čak 622 osoba nije koristilo sigurnosni pojas u Primorsko-goranskoj županiji

Evidentirana su ukupno 622 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja, njih 489 vozači su osobnih vozila, kao i 5 putnika u tim vozilima, dok je 116 vozača teretnih vozila zatečeno u vožnji bez sigurnosnog pojasa

32

Na području Policijske uprave primorsko – goranske tijekom srpnja provedena je preventivno-represivna akcija prometne policije usmjerena na korištenje sigurnosnog pojasa.

Evidentirana su ukupno 622 prekršaja vozača i putnika koji u vožnji nisu koristili obvezni sigurnosni pojas. Od tog broja, njih 489 vozači su osobnih vozila, kao i 5 putnika u tim vozilima, dok je 116 vozača teretnih vozila zatečeno u vožnji bez sigurnosnog pojasa.

Osim njih, na stražnjim sjedalima u osobnim vozilima zatečeno je 12 putnika-odraslih osoba koji nisu bili propisno vezani sigurnosnim pojasom.

Tijekom mjesečne akcije kontrolirano je 2862 vozača, od kojih je 2446 vozača osobnih vozila, 361 vozač teretnih vozila, 16 vozača autobusa te 39 vozača ostalih vozila. Uz to je kontroliran 441 putnik u osobnim vozilima, 54 u teretnim, 45 u autobusima, odnosno ukupno 540 putnika.

S ciljem smanjenja broja stradalih i ozlijeđenih osoba te većeg stupnja sigurnosti u prometu, policija će stoga i u idućim mjesecima provoditi ciljane preventivno-represivne aktivnosti. Pozivamo i nadalje sve vozače i putnike na odgovorno ponašanje te obvezno korištenje sigurnosnog pojasa u vožnji vozilima koja u sjedalima imaju tvornički ugrađen sigurnosni pojas.

Komentari