U srijedu prijateljska utakmica povodom 100 godina NK Draga

77
nk rijeka

Nogometaši Rijeke uveličat će u srijedu značajnu obljetnicu NK Draga iz Mošćeničke Drage i gostovati na njihovoj Slatini povodom obilježavanja 100 godina djelovanja tamošnjeg kluba.

NK Draga osnovana je 1924. godine kao Club Sportivo Vis, danas je član 4. NL NS Rijeka. Najveći uspjeh ostvarili su u sezoni 2003./2004. kada su postali prvaci Treće HNL i izborili kvalifikacije za viši rang natjecanja. Ipak, organizacijski zahtjevi bili su preveliki i NK Draga je ostala stabilan klub u regionalnim okvirima.

Poveznica NK Draga i HNK Rijeka je mnogo, a svakako najveća je Mladen Ivančić koji je prve nogometne korake napravio u Dragi za čije je seniore igrao već sa 16 godina, a kasnije postao kapetan HNK Rijeka u kojoj je osim igračke obnašao i funkcije trenera juniora, pomoćnog trenera (Zlatku Daliću i Draganu Skočiću), glavnog trenera, a trenutno je voditelj škole nogometa našeg kuba. Značajna imena koja su u novije vrijeme kroz svoju karijeru nosila dres Drage i Rijeke su još Ivan Mance, Igor Tkalčević, Jasmin Samardžić…

Iz aktualne momčadi NK Draga nekolicina je prvotimaca bilo dio škole nogometa HNK Rijeka (Andrej Abram, Toni Rudan, Andrej Krnjatić, Ivan Kovačević…) kao što i brojni navijači iz tog kraja redovito pohode utakmice na Rujevici.

Komentari