U Splitu novinarima za istraživačko novinarstvo dodijeljen Zlatni kurac

43

Na Vidilici u Splitu održala se dodjela druge nagrade Zlatni kurac. Nagradu je dodijelila Dnevna doza splitskog nereda za istraživačko novinarstvo. Bojan Ivošević je u uvodnom dijelu objasnio kako novinari svojim istraživačkim novinarstvom ometaju planove onih koji svoje planove stavljaju ispred interesa Grada.

Dodijeljene su 3 nagrade novinarima, a posebnu nagradu za životno djelo dobio je profesor Dejan Kružić, koji je podnio tužbu za osporavanje aneksa na ugovor za gradnju Spaladium Arene. Nagrada je dodijeljena i novinarki i kolumnistu Dalmatinskog portala Živani Šušak Živković i Damiru Petranoviću te novinarki Slobodne Dalmacije Gabrijeli Radanović.

Ivošević je kazao: „Petranović je najpoznatiji po tjednom pregledu, načeo je tržnice, a posljednje čime se bavio je Istočna obala gdje se cijela državna vertikala ne može dogovoriti tko treba uvesti red. Na Istočnoj obali je kao i vlada zakon jačeg. Taj članak je velika stvar za uređenje Istočne obale. Javnost o tome ništa nije znala. Živana ima specijalnost koju nemaju drugi novinari. U mogućnosti je raditi članke koje drugi ne mogu. Kaos koji se događa u Banovini ne bi bio u javnosti“, prenosi Dalmatinski portal.

Komentari