U Riperaju održana prva edukativna radionica Europskog tjedna za smanjenje otpada

55

Komunalno društvo Čistoća nizom aktivnosti u prostoru Riperaja (Ivana Zajca 20b) od 22. do 25. studenog obilježava Europski tjedan za smanjenje otpada.

„Otpad ne stvaraj, stvari popravljaj!“ naziv je prvog dana festivala. Svi zainteresirani građani koji su sudjelovali u popravku svog predmeta u prostoru Riperaja na poklon su dobili oslikanu platnenu vrećicu.

Europski tjedan za smanjenje otpada (EWWR) najveća je europska inicijativa koja promiče aktivnosti podizanja svijesti o održivom upravljanju resursima i gospodarenju otpadom, a ove godine se obilježava od 20. do 28. studenog.

Otpad-ne-stvaraj-stvari-popravljaj-Riperajev-festival-25-1-900×600

KD Čistoća ovaj Europski tjedan obilježava festivalom „Novo vrijeme za stare stvari“ u sklopu kojeg se održava pet različitih aktivnosti namijenjenih svim dobnim skupinama građana, a sve s ciljem podizanja svijesti o smanjenju nastanka otpada. Na taj se način omogućava razmjena iskustava, vještina popravljanja te usvajanja praktičnih znanja ponovne uporabe i prenamjene koje sudionici mogu nadalje primjenjivati u svakodnevnom životu i time doprinijeti kako smanjenju otpada tako i razvijanju održivog društva.
Ovogodišnja glavna tema Europskog tjedna za smanjenje otpada je kružno gospodarstvo i njegova važnost za društvenu zajednicu.

Otpad-ne-stvaraj-stvari-popravljaj-Riperajev-festival-21

Na sudjelovanje u obilježavanju se potiču svi, od lokalne samouprave, privatnih poduzeća, škola, organizacija civilnog društva, kao i sami građani, a sve s ciljem podizanja svijesti o važnosti smanjenja otpada, ponovnoj uporabi proizvoda te poticanju na pravilno postupanje s otpadom.

Otpad-ne-stvaraj-stvari-popravljaj-Riperajev-festival-14 Otpad-ne-stvaraj-stvari-popravljaj-Riperajev-festival-13-1 Otpad-ne-stvaraj-stvari-popravljaj-Riperajev-festival-10

L.B.

Komentari