U Rimčevoj Neveri jurio 232 km/h Jadranskom magistralom!?

35

Na društvenim mrežama osvanula je snimka sulude vožnje električnim supersportskim automobilom Rimac Nevera državnom cestom D8 kod Dubrovnika i to ni više ni manje nego brzinom od 232 km/h. Što bi se dogodilo da je vozač izgubio kontrolu?

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, Neveru je vozio šef prodaje u Rimac Automobilima Krešo Ćorić.

Dubrovačko-neretvanska policija podnijet će optužni prijedlog protiv vozača koji je na magistrali kod Dubrovnika, gdje je ograničenje 90 km/h vozio čak 232 km/h. „Vezano za objavljeni video koji prikazuje vožnju automobilom po magistralnoj cesti brzinom od 232 km/h, proveden je postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti te je utvrđeno da se radi o prometnici državne ceste D-8 na predjelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, zbog čega će protiv njega nadležnom Općinskom sudu u Dubrovniku biti podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama “, poručili su iz policije za Jutarnji list.

O svemu se oglasio i Mate Rimac: „Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će dobiti prezentaciju auta i priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi, kao što su i novinari prošli tjedan. Naš stav je jasan: svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici i da se moraju pridržavati zakona. A sad možemo biti bar malo ponosni da ljudi iz cijelog svijeta dolaze u Hrvatsku, naručiti najsnažniji auto u povijesti – razvijen i proizveden u Hrvatskoj“, napisao je Mate Rimac i dodao kako se vozač ispričao na neugodnosti i sam javio policiji koja je s njim obavila razgovor.

Komentari