U riječku luku usidrit će se kruzer za istraživačka putovanja “Scenic Eclipse” i ostat će ovdje do završetka koronavirus krize

87

Luksuzni kruzer za istraživačka putovanja „Scenic Eclipse“ dužine 168 metara za 15-ak dana usidrit će se u Rijeci i ostat će do smirivanja situacije s koronavirusa. Kruzer se trenutno nalazi na krstarenju po Antarktiku, Južnoj Georgiji i Falklandskom otočju u ukupnom trajanju od 19 dana, a nakon iskrcaja putnika u Buenos Airesu krenut će prema Rijeci iz Argentine. Po dolasku u Rijeku, kruzer će imati minimalni broj posade, a njegov dolazak očekuje se između 17. i 20. travnja.

Scenic grupa nedavno je i službeno registrirala svoju brodograđevnu tvrtku MKM Yachts sa sjedištem u Rijeci, a do kraja tjedna mogao bi biti i osnažen ugovor s „3. majem“ za izgradnju brodskog trupa za „Eclipse II“. Unatoč epidemiji koronavirusa iz lijevaonice u Makedoniji krenuli su i prvi profili i čelični limovi za gradnju trupa pa će se uz stroge mjere predostrožnosti u „3. maju“ i dalje intenzivno raditi.

Komentari