U Rijeci počinje snimanje međunarodne produkcije, filma „Momo“

114
momo

U produkciji njemačke Westside Filmproduktion Gmbh, u Rijeci započinje snimanje filma „Momo“, koje će se najvećim dijelom odvijati na centralnoj gradskoj tržnici.

Film „Momo“ dugometražna je fantasy ekranizacija istoimenog romana Michaela Endea, jednog od najpopularnijih njemačkih pisaca fantastičnih i dječjih romana 20. stoljeća. Junakinja ove uzbudljive filmske priče je hrabra djevojčica Momo koja živi u ruševinama amfiteatra na rubu neimenovanog grada. Kad njenim sugrađanima zapri-jeti zla korporacija koja ljudima želi ukrasti vrijeme i lišiti ih svakodnevnih malih radosti, Momo će se uputiti do samog ruba vremena kako bi ih u tome spriječila.

Produkciju potpisuje njemačka Westside Filmproduktion Gmbh, dok je hrvatski pružatelj usluga PAKT Media. Filmska ekipa broji preko 200 članova koji tijekom ožujka borave na području Rijeke i Opatije, a oko 70 % filmske ekipe čine hrvatski profesionalci. Snimanje filma počelo je krajem veljače u Puli, a uz Rijeku, film „Momo“ će se snimati u Rovinju, Splitu i Zagrebu. Film nastaje uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa poticaja Filming in Croatia, dok su za potrebe snimanja u Rijeci logističku podršku produkciji dali Grad Rijeka i gradska komunalna I trgovačka društva.

Povodom početka snimanja izjave za medije dali su gradonačelnik Rijeke Marko Filipović i producent filma Christian Becker, a najavi snimanja u Rijeci prisustvovali su i kreativna menadžerica Melanie Gardisch, Alma Tognon u ime tvrtke PAKT Media te voditeljica marketinga u Turističkoj zajednici grada Rijeke Andrea Balenović.

momo

Producent Becker kazao je kako se već tri tjedna nalaze u Hrvatskoj.
Vrlo smo sretni što smo dobili priliku snimati u Rijeci i u Hrvatskoj. Ovdje smo se susreli s prekrasnim lokacijama, gostoljubivim ljudima i odličnim timom“, kazao je Becker.

Gradonačelnik Rijeke Filipović izrazio je zadovoljstvo što je Rijeka odabrana za snimanje još jednog filmskog projekta, koji bi, prema najavama producentske kuće, svjetlo dana trebao ugledati krajem iduće godine.
Rijeka i Primorsko-goranska županija svakako jesu među najatraktivnijim područjima u Hrvatskoj kako za strane, tako i za domaće filmske produkcije. Iznimno mi je drago da producentske kuće iz Europe i svijeta prepoznaju Rijeku kao lokaciju gdje je moguće uz suradnju s lokalnim partnerima napraviti kvalitetan film, koji će kasnije promovirati Rijeku diljem svijeta“, kazao je gradonačelnik Filipović, poželjevši filmskoj ekipi uspjeh u snimanju i u plasmanu filma. Istaknuo je i činjenicu da je u sklopu projekta snimanja filma Momo u Rijeci boravi oko 230 djelatnika, koji će ostvariti noćenja u riječkim i opatijskim hotelima.

Snimanje filma u Rijeci najvećim će se dijelom odvijati na riječkoj tržnici, ispred i oko 2. paviljona i to u periodu od 20. ožujka do 2. travnja,  u poslijepodnevnim i večernjim satima odnosno izvan radnog vremena tržnice. Tijekom snimanja, na određene dane u periodu od 19. do 27. ožujka, za Bulevar oslobođenja (ispred hotela Neboder), Demetrovu ulicu, Ulicu Senjsko pristanište i Ulicu Riva Boduli vrijedit će posebna regulacija prometa.
Zbog snimanja će povremeno dolaziti do preregulacije prometa ispred hotela Neboder na Bulevaru oslobođenja, u Demetrovoj ulici, Ulici Senjsko pristanište i u Ulici Riva Boduli. Molim i unaprijed zahvaljujem građanima na razumijevanju“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Plan regulacije prometa za vrijeme snimanja:

 • Bulevar oslobođenja (ispred hotela Neboder), 19. i 20. ožujka od 18:00 do 02:00 sati
  Potpuno zatvaranje dijela ceste ispred hotela Neboder. Pristup garaži hotela bit će omogućen za sve korisnike hotela.
 • Demetrova ulica, 21, 26. i 27. ožujka od 14 do 19 sati
  Promet će biti zatvoren za sva vozila od 14 sati. Do 16 sati bit će moguće parkiranje na rezerviranim mjestima namjenjenim za obavljanje dostave na tržnici. Promet će biti preusmjeren na ulicu Senjsko pristanište.
 • Ulica Riva Boduli
  • 21., 26. i 27. ožujka, od 14:00 do 19:00
   Zatvaranje ceste u intervalima do maksimalno 10 minuta
  • 25. ožujka, od 18:00 do 21:00 (2 sata snimanja u navedenom periodu)
   Zatvaranje ceste u intervalima do maksimalno 10 minuta.
 • Ulica Senjsko pristanište, 25. ožujka, od 20:00 do 01:00 (4 sata snimanja u navedenom periodu)
  Potpuno zatvaranje ceste. Promet će biti preusmjeren na Demetrovu ulicu.

Komentari