U Rijeci kreće masovno cijepljenje protiv Covida-19!

262

U ponedjeljak u Rijeci kreće masovno cijepljenje protiv koronavirusa svih starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika, najavio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije dr. Vladimir Mićović. Kazao je da su pripremljeni punktovi za cijepljenje u gradu, ali i u Delnicama, na Cresu, Krku, Lošinju, Rabu, Opatiji i Crikvenici.

Za Jutarnji list, Mićović je kazao: “Krećemo na nekoliko punktova tako da će jedan biti na Vežici, drugi na Zametu, a treći u našem Nastavnom zavodu za javno zdravstvo. Liječnici obiteljske medicine moraju dostaviti popise svojih pacijenta koji su se prijavili za cijepljenje kako bi se mogli unaprijed naručivati ne bi li se izbjegla gužva zbog epidemioloških mjera.” Prema njegovim procjenama, cijepiti bi se moglo 400 do 500 građana dnevno na svakom punktu.

Obiteljska liječnica Ines Balint za Novi list kaže da je u ordinacijama moguće u sat vremena cijepiti 4 do 5 osoba ili 40-ak u jednom danu ako liječnik sam cijepi. Na punktovima se taj broj u jednom satu sigurno udvostručuje, što je pokazalo iskustvo Izraela.

Komentari