U Rijeci jučer cijepljeno duplo više ljudi nego u Zagrebu!

56

Na sam Svjetski dan zdravlja u dvorani Zamet odvilo se masovno cijepljenje protiv Covida-19 kojim je planirano obuhvatiti 4000 građana starijih od 65 godina i kroničnih bolesnika. Cijepljenje se odvijalo od 8 do 18 sati, a cijepljenje je provodilo šest timova. Logističku pomoć pružili su članovi riječkog i županijskog Crvenog križa te studenti.

Epidemiologinja Danijela Lakošeljac iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, koji je u suradnji s Domom zdravlja koordinator akcija masovnog cijepljenja građana, izrazila je zadovoljstvo jučerašnjim odazivom građana, ocijenivši ga jako dobrim, prenosi Novi list. U prijepodnevnoj smjeni na rasporedu je bilo cijepljenje 120 građana, a iza 11 sati cijepilo se 110 ljudi. Ukupno je cijepljeno 1400 Riječana i Riječanki tijekom jučerašnjeg dana.

U usporedbi sa Zagrebom, do jučer se u tom gradu cijepilo samo 10% građana. Tijekom jučerašnjeg dana planirano je cijepljenje 1500 ljudi, došlo ih je manje od pola.

Podsjetimo, cijepljenje se nastavlja danas u zametskoj dvorani od 8 do 12:30 i od 13 do 18 sati te u subotu, 10. travnja od 8 do 14 sati.

Komentari