U posljednjih 24 sata 56 novooboljelih od koronavirusa. Inspekcija će provjeravati noćne klubove

29

“Trenutno je potvrđeno ukupno 2.539 osoba zaraženih koronavirusom i u posljednja 24 sata zabilježeno je 56 novih slučajeva. Jedna novooboljela osoba je iz Brodsko-posavske županije, jedna iz Varaždinske županije, dvije novooboljele osobe su iz Koprivničko-križevačke županije, dvije iz Zadarske županije, pet novooboljelih osoba je iz Zagrebačke županije, pet iz Primorsko-goranske županije, pet iz Splitsko-dalmatinske županije, 23 novooboljele osobe su iz Grada Zagreba, a 12 novooboljelih osoba je iz Osječko-baranjske županije“, izvijestio je Stožer civilne zaštite. Ujedno, napomenuo je da je najveći broj unesen u Hrvatsku iz inozemstva, a zasad nema zaraženih turista.

Capakova zamjenica komentirala je preporuku o nošenju maski: “Zasad ostajemo na razini preporuke. Nije zabranjeno da netko individualno sam nosi masku u trgovačkom centru iako to nije obavezno.”

Na pitanje novinara o zarazama u noćnim klubovima Božinović je odgovorio: „Imamo neke podatke o tome. Radi se o nekoliko kontakata u nekoliko klubova i zbog toga smo odlučili donijeti odluku kojom će se provoditi kontrola preporuka pridržavanja u noćnim klubovima. Inspekcija i policija će izlaziti u noćne klubove i pratiti. Ako uoče nedostatke, tražit će da se trenutno počne s provođenjem preporuka. Čini mi se, da smo zaboravili što to znači bonton u jeku epidemije, kao što neće zaboraviti poklon kad idete na rođendan, tako i ovdje nemojte zaboraviti na distancu i preporuke ponašanja, higijenu i slično. Mi danas u narednom razdoblju smo u fazi suživota s virusom. Tražimo ravnotežu između održavanja gospodarstva i virusa, da društvo ide naprijed, moramo se pridržavati svih preporuka i odluka. Jedan balans koji smo postigli u prvoj fazi, siguran sam da ćemo to i sada. moramo ići prema tome da se žarišta brzom intervencijom gase što prije. A sve drugo što nije zahvaćeno tim žarištem mora normalno funkcionirati.“

Komentari