U PGŽ policija zaplijenila od građana 45 komada pirotehničke galanterije

47

Na području Policijske uprave primorsko-goranske, od 15. prosinca 2020. godine do 10. siječnja, provedena je operativna akcija „Mir i dobro“. Cilj akcije, koju Ministarstvo unutarnjih poslova organizira još od 1993. godine, bilo je osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira, kao i općeg stanja sigurnosti građana za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika. Akcijom se sprječava zlouporaba oružja, eksplozivnih tvari te ostalih pirotehničkih sredstava, kao i potiče na smanjenje neželjenih posljedica, prvenstveno ozljeđivanja djece i mladih te nastanka materijalne štete.

U sklopu akcije policijski službenici oduzeli su od građana 45 komada pirotehničke galanterije. Zbog nezakonitog posjedovanja utvrđen je jedan prekršaj i prijavljena je jedna osoba.

Tijekom akcije, uslijed nestručnog rukovanja pirotehnikom jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede. Riječ je o 34-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je na Silvestrovo, 31. prosinca, oko 23.30 sati, na balkonu svog stana na području Srdoča u Rijeci aktivirao pirotehničko sredstvo koje mu je eksplodiralo u ruci. Uslijed eksplozije  zadobio je teške ozlijede lijeve šake, a koje su rezultirale amputacijom dijelova prstiju lijeve ruke.

U vrijeme trajanja operativne akcije, nisu evidentirana oštećenja objekata i vozila.

Komentari