U PGŽ danas 9 novozaraženih – jedan razred nalazi se u samoizolaciji. U Istri 2 nova slučaja zaraze

21

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 9 novozaraženih. Riječ je o 5 kontakata prethodno zaraženih osoba, a kod 4 osobe se izvor zaraze tek utvrđuje. U međuvremenu oporavilo se 9 osoba, a broj aktivnih slučajeva tako trenutno iznosi 135. U samoizolaciji nalaze se 462 osobe. U bolnici se trenutno nalazi i 12 štićenika Doma za starije u Delnicama, a jedna se korisnica vratila iz riječkog KBC-a u Dom.

Od petka se i jedan razred Tehničke škole u Rijeci nalazi u samoizolaciji budući da je jedan od učenika zaražen koronavirusom. Riječ je o dječaku koji je član sportskog kolektiva, no za sportski klub nisu propisane mjere samoizolacije. Svi učenici iz razreda pohađaju online nastavu. Epidemiolozi PGŽ-a pojasnili su: „Imali smo nekoliko slučajeva zaraženih učenika, no gotovo nikad zaraza se nije proširila na drugu djecu iz razreda, upravo zato što su se poštivale sve propisane mjere. Tako da su u samoizolaciji iz preventivnih razloga, no mogućnost da su zaraženi vrlo je mala. Ipak, kontakte s ostalim ukućanima trebalo bi svesti na minimum, koliko je to moguće u zajedničkom prostoru te izbjegavati bliske kontakte s osobom u samoizolaciji. Što se tiče sportskih kolektiva, za njih nema obveze preventivne samoizolacije jer se prije svakog natjecanja provodi testiranje na Covid-19,“ prenosi Torpedo Media.

Na području Istarske županije potvrđena su 2 nova slučaja zaraze koronavirusom. Riječ je o osobi iz samoizolacije, odnosno o uvezenom slučaju iz Primorsko-goranske županije te o uvezenom slučaju iz Italije. U međuvremenu je izliječena 1 osoba pa je trenutno 7 aktivnih slučaja u Istri. U samoizolaciji se nalazi 75 osoba.

 

Komentari