U PGŽ 73 novozaraženih u posljednja 24 sata. Prelazi li se na online nastavu?

46

Na području Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata evidentiran je rekordni broj novozaraženih. Oboljelo je čak 73 osoba. Oporavilo se 16 osoba, a broj trenutno aktivnih slučajeva je 303. U samoizolaciji nalazi se 779.

Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije kazao je ukoliko će biti više od 50 novozaraženih 3 dana za redom, prelazi se na online nastavu. Ipak, s ovom odlukom će se pričekati.

“Incidencija od više od 50 novih dnevnih slučajeva kroz uzastopno tri dana bi po odluci Županijskog stožera civilne zaštite trebala biti indikator da škole prijeđu na online nastavu. No, za takvu nam je odluku bitna i dobna struktura kroz dane, a s obzirom na to da je u srijedu od 63 nova slučaja zabilježeno svega troje maloljetnika i nema puno izostanaka u školama, može se zaključiti da epidemija u školama još nije poprimila razmjere, kao što nam je to slučaj s epidemijom među radnim stanovništvom”, kazao je za Novi list voditelj odjela epidemiologije u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije Dobrica Rončević.

Komentari